fbpx

Muutama juttu jatkuvan tuloskehityksen taustalta [mukana asiakaspalaute]

Teresa Huhtinen | Personal Trainer ja voimavalmentaja

Tiedät varmasti, että hyvä harjoitusohjelma auttaa sinua saavuttamaan omia tavoitteitasi. Mutta tiedätkö, mitä muuta hyötyä siitä on?

Oma tavoitteeni valmentajana (ohjelmoinnin näkökulmasta) on ennen kaikkea tulosten takaaminen yksilön tarpeita, tavoitteita ja kehityskohteita vastaavalla yksilöllisellä harjoitusohjelmalla. Mutta ei siinä vielä kaikki.

Muutama juttu jatkuvan tuloskehityksen taustalta

Sen lisäksi, että otan valmennettavieni ohjelmoinneissa huomioon tämänhetkisen kokonaistutkimusnäytön sekä käytännön kokemukseni voimaharjoittelun ohjelmoinnista – mietin aina, millainen harjoitusohjelma myös INNOSTAA valmennettavaani harjoittelemaan.

Sen lisäksi, että hyvä ohjelma tuo tietysti haluttuja tuloksia – tulee sen myös olla mielekäs toteuttaa. Jos ohjelma jo lähtökohtaisesti tympii syystä tai toisesta, ei se todennäköisesti tuo niin hyviä tuloksia kuin jos ohjelma olisi mietitty myös ”mielekkyyden” näkökulmasta.

Neljän vuoden valmennuskokemuksen sekä oman urheilu-urani aikana olen testannut sekä itselläni, että valmennettavillani laajasti erilaisia ohjelmointimalleja ja vaikka itse sanonkin – osaan mielestäni jo aika hyvin luoda ohjelmia, jotka todella sytyttävät valmennettavani liekkeihin.

Ja se jos mikä takaa myös loistavia tuloksia, kun salille lähdetään aina into piukeana. 😉

Tuloksia tuova sekä mielekäs harjoitusohjelma eivät kuitenkaan (yleensä) PELKÄSTÄÄN riitä pitämään motivaatiota korkealla harjoittelussa (vaikka ne osaltaan siinä toki paljon auttavatkin).

Sain kerran valmennettavaltani palautetta, joka vahvisti jälleen ajatustani siitä, kuinka tärkeää on myös YMMÄRTÄÄ, miksi tekee mitä tekee.

Itse olen sitä mieltä, että valmentajan tehtävä ei ole vain ”käskeä tekemään” – vaan myös opettaa ja ohjata niin, että valmennettava pärjää tietojen ja taitojen kanssa myös itsenäisesti valmennuksen jälkeen

Tähän ainakin itse tähtään omissa valmennuksissani. Ja siksi opetan näitä asioita myös Vahva Nainen -valmennuksissa.

Asiakkaani kiteytti ohjelmoinnin ja valmennuksen merkityksen mielestäni hyvin palautteessaan:

”Tosi hyvät fiilikset valmennuksen suhteen! En usko, et oisin käyny läheskään näin usein salilla kun mitä nyt, jos olisin vaan ite koittanut rääpiä kasaan ohjelman ja lukenut pakkotoistosta muiden mielipiteitä miten reenata. Mulla on ollut motivaatio ihan tapissa tän suhteen ja siitä kyllä iso kiitos kuuluu sulle.

Aikasemmin ollut just se ongelma, et motivaatio on vähä hiipunut mut nyt oon tajunnu et se on varmaankin isoks osaks johtunut siitä, et treenit ei oo ollu ennen mitenkään nousujohteisia ja niissä ei oo ollu semmosta punasta lankaa. Ollu tosi palkitsevaa oppia sulta myös teoriaa salijuttujen taustalla. Eli ei siis pelkästään ”TEE 3×10”, vaan ”TEE 3×10 koska….”.

Antaa ihan uutta näkökulmaa harjoitteluun, kun on oppinut et mitä kehossa tapahtuu ja miks mitäkin kannattaa tehdä. Pätee myös tosi hyvin ravintojuttuihin.

Tosi kiva, kun et laittanut mitään malliruokavaliota, vaan sen sijaan opetit et mitä kannattaa painottaa ja mitä vältellä. Ei semmonen ”30g raejuustoa, 2x kuivaa kananrintaa ja 2dl puurohiutaleita kello 10” ois toiminu.

Tiivistettynä: koen et oon saanu tosi hyvin tietoa ja taitoa jatkaa tällä polulla myös valmennuksen jälkeen. Eli ei tunnu siltä, et tää nyt oli tässä ja sit taas vuoden päästä samassa lähtökuopassa.” – Max

Koenkin, että valmennuksissa tärkeää on tuloksia tuovan ja mielekkään harjoitusohjelman lisäksi myös se, että YMMÄRRETÄÄN asioita tekemisen taustalla.

Samaa tietotaitoa ei tietenkään tarvitse omata kuin mitä vuosia kouluttautuneella valmentajalla – mutta tiettyjen perusasioiden ymmärtäminen ja sisäistäminen ovat monesti avainasemassa jatkuvaan tuloskehitykseen sekä motivaation ylläpitämiseen kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Eli käytännössä jatkuvan tuloskehityksen taustalla on mm…

  1. Tulosta tuova, kehittävä harjoitusohjelma,
  2. Joka on myös mielekäs toteuttaa (motivaatio harjoitteluun säilyy korkealla) ja
  3. Ymmärrys siitä, MIKSI asioita tehdään, niin kuin tehdään

Jos haluat saada tiiviin infopaketin siitä, millä asioilla on oikeasti merkitystä kehittävässä harjoittelussa, lataa alapuolelta ilmainen kehittävän harjoittelun muistilista ja liity samalla mukaan Vahva Nainen -yhteisööni. <3

Muistilistan lataaminen ei maksa mitään, eikä velvoita mihinkään. Yhteistöstä voit poistua niin halutessasi koska tahansa. =)

Lue myös: Millä treenijaolla saa parhaat tulokset? 

Avainsanat:

Lue myös nämä

Teresa Martikkala

TERESA

Hei! Olen Teresa Martikkala ja autan sinua saavuttamaan tavoitteesi liikunnan ja hyvinvoinnin saralla.

Sivustoltani löydät paljon vinkkejä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen, painonhallintaan, harjoitteluun, ravitsemukseen sekä suorituskyvyn kehittämiseen.

Toimin liikunta-alan yrittäjänä, valmentajana, personal trainerina sekä ryhmäliikuntaohjaajana. Lisäksi kilpailen klassisessa voimanostossa, josta saavutuksina löytyy mm. SM-hopeaa (2018), PM-hopeaa (2017) sekä SM-kultaa (2017).

Tavoitteletpa sitten terveellisempää elämää tai parempaa suorituskykyä – olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

LIITY MUKAAN VAHVA NAINEN-YHTEISÖÖN!

Kaipaatko motivaatiota treeniin? Haluatko kehittyä vahvemmaksi ja treenata fiksummin? Nopeita ruokavinkkejä? Tilaa uutiskirjeeni ja saat ilmaiseksi valmennusvinkkejäni joka viikko!

Mukana jo 1200+ upeaa naista!

"Kiitos, että laitat näitä posteja! Nykyisessä some maailman tarjonnassa ne erottuvat joukosta. Tekstisi ovat virkistävän raikkaita, myönteisiä ja rytmikkäitä 😊" - Paula

Teresa Huhtinen

HALUAN LIITTYÄ VAHVA NAINEN -YHTEISÖÖN!

Vahvistaaksesi, että haluat olla mukana Vahva Nainen -yhteisössä, klikkaa alla olevaa painiketta. Klikkaamalla painiketta vahvistat samalla, että saan lähettää sinulle...

  • Ilmaisia materiaaleja, kuten oppaita, muistilistoja ja työkirjoja
  • Vahvan Naisen -viikkokirjeen, jossa jaan parhaita valmennusvinkkejäni sinulle ilmaiseksi
  • Markkinointiviestejä, joissa on parhaat tarjoukset kaikkiin valmennuksiin (näitä et saa mistään muualta)
  • Tietoa tulevista kursseista ja yhteistyökumppanuuksista

Sähköpostilistalle liittyminen ei velvoita eikä sido sinua mihinkään. Voit poistua listalta milloin tahansa, painamalla viestien lopussa olevaa "unsubscribe" -linkkiä. Poistuessasi listalta, EU-tietosuoja-asetuksen mukaisesti, poistan kaikki tiedot järjestelmästä. Valitettavasti en pysty lupaamaan, että voit liittyä sähköpostilistalle toisella kerralla. En koskaan spämmää ja pidän sähköpostisi turvallisena. Lue sivustoni tietosuojaseloste.

Scroll to Top